2023. április 7., péntek

Elsősorban a saját szórakoztatásunkra neveztük el Lujza babáit,

így lett a négytagú legó* család Géza, Paula, Kriszta és Aladár. De azért ez a vállalhatóbb társaság. Még Jancsi baba is egészen okés. Ja, igaz, őt anyum nevezte el még nagyon korán, és rajta ragadt - nem voltunk eléggé résen Zebulonnal. Van egy konszolidált Dalma nevű kutya kézbáb és egy Bárány Bori nevű barika. Ezek még hagyján.

Bezzeg a leánybabák! Egyikük Malvin, mert miért ne, a másik Samantha (egyszerre tisztelegve a Dallas és a Szex és New York sorozat előtt). A macija Huba lett, a macifejes párna pedig - követve a hagyományokat - Töhötöm. (Még öt maci kell, és indulhatnak hont foglalni.) 

Csak arra nem gondoltunk Zebulonnal a nagy vicces kedvünkben, hogy egyszer majd Lujza is elkezd beszélni - egyelőre még csak a Huba megy neki -, másrészt, hogy társas helyzetekben  vár ránk pár mókás jelenet. Elképzelem, hogy az oviba meséli majd Lujza, hogy Samantha és Malvin mennyit táncolt, az óvónők meg néznek ki a fejükből. Persze az is lehet, hogy lesz Szamanta vagy Huba nevű csoporttársa, és Lujza fog meglepetten nézni ki a fejecskéjéből.  


[A macik, babák és egyéb játékok személyiségi jogait sárba tiporva nem változtattam meg egy nevet sem.]


* nem legó, de mind1, kis, marokban elférő műanyag bigyók. 

4 megjegyzés:

  1. Totyogós koromban nekem is volt egy Jancsi (baba helyett) bohócom, amitől kicseszettül féltem, aztán az öcsémnek adtam, aki szintén félt tőle. * Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Nektek és (létezik még ez a hagyomány?) sok (vagy kevés?) locsoló fiút (vagy lányt! - elvégre egyenjogúság van!).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor a pár napja posztolt Weöres vers nem igazán hatott meg, ugye? (Hadd égjen el az a Jancsi bohóc! - még a rím is kijön)

      Áldott húsvétot kívánok nektek, sok (vagy kevés?) locsolni valót, hímes- és csokitojást! (M)

      Törlés
  2. Én gyermekkoromban minden kedvenc játéknak adtam nevet, már nem emlékszem mindre, de volt Sári babám, Flóra babám, Emőke babám, Pepita macskám, Foltos kutyám stb.
    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az lesz a következő szint, amikor már ő ad neveket. Remélem a szülei humorát örökölte... :D

      Törlés