2022. szeptember 17., szombat

Van négy fánk,

ebből kettőt (díszcseresznye) már elültetett Zebu nővérem közreműködésével, s ma várható a másik kettő (gömbkőris) földbe helyezése. Kedden - ha az időjárás kegyes lesz - elkészül a betonalap a fészernek. Októberben talán fészer is lesz. 

Edit: íme a kis kawaii jappppán fűz:




2 megjegyzés:

  1. Diófát is ültessetek. Az egy emberöltős fa. Nekem a fűz is a kedvencem, sokan nem szeretik, mert amikor jön az ősz, csak úgy hullajtja a leveleit.

    VálaszTörlés
  2. Diófa sajnos nem lesz - itt a környéken sorba támadják meg invazív legyek a diót, teljesen tökre téve a termést. Bár, az is igaz, hogy Zebu nem szereti, pedig annak árnyékában nőtt fel: szülei udvarán van egy gyönyörű nagy példány.
    A fűz tényleg szép, viszont túlságosan is hatalmasra nő, másrészt nem csak a fa szomorú, hanem a bennem felsejlő asszociáció is, mikor meglátom: nagybátyám sírjánál volt gyerekkoromban egy szép szomorúfűz, számomra így az a gyászt, a temetőt jelenti.
    Viszont amire nagyon vágyom, az egy japán fűz. Sosem gondoltam volna, hogy egy *fára* azt mondom majd, hogy cuki, de ez az! Sőt, egyenesen kawaii. ^^

    VálaszTörlés