2022. augusztus 19., péntek

Utolsó simítások

házon belül, ami egyrészt a függönyöket jelenti, másrészt a könyvespolcokat. 

Sajnos sikerült gyűrődős függönyt venni, sebaj, jó az úgy is. Egyet anyum kivasalt (egy függönyt egy órán keresztül…), a többit elfogadjuk gyűrötten. 

A könyvespolcból kettőt rendeltünk, ma nővérem és Zebu összerakták, míg én L-t távol tartottam (egyik alkalommal egy kosárnyi csipesszel - tök sokáig eljátszott vele). A kettő könyvespolc persze nem lesz elég, így kell majd venni egy harmadikat. Cserébe jól néz ki. 

Most már egészen belaktuk a lakot, az első hét olyan volt, mintha csak nyaralni lennénk valahol, most már egyre több dolgot tudok, hol van, bár még keresni kell a kapcsolókat, meg simán kimegyek a kerítéshez kulcs nélkül, benti papucsban. No, hát ezeket meg kell szokni. 

L-híradó:

Üldögél egyre ügyesebben, s egyre kevesebbet támaszkodik közben. Ennek örömére elmentünk a helyi játszira (egy darab játszótér van. A V. ker'-ben 5 perces körzetben volt négy vagy öt...), és betettük a babahintába. Egyem meg, első alkalommal olyan komoly arcot vágott, mint aki felvételi vizsgán van. Viszont már akkor is szépen kapaszkodott és ügyesen ült. Második alkalomtól fogva meg már vigyorog, mikor lökjük, ma még sírdogált is, mikor hazaindultunk, még maradni akart volna. 

Az evéssel kínlódunk, de azért itt is van fejlemény, mert úgy tűnik, hogy a tojást szeretni fogja. Talán kicsit hízott is, reggelente sikerül 1 dl hízlaló tápot megitatni vele, nap közben kb kétszeri étkezést sikerült már kiváltani, a többit szopival oldjuk meg, mondjuk azt nagyon szereti még mindig. Valahogy ki akarom logisztikázni, hogy képes legyek én főzni neki az üveges kaják helyett (vészhelyzetre jók persze), s közben L se ölje meg magát. Ja, mert persze elkezdett felkapaszkodni mindenhol, nagyon pacek módon álldogál, van, hogy csak egy kézzel kapaszkodva, csak ugye azért hajlamos elesni. Az esetek többségében ügyesen lejön négykézlábra, de nyilván 10 hónapos, meg most tanulgatja ezt a két lábon állós dolgot, szóval ott kell lenni a seggébe egész nap. Össze kellene raknunk a bababörit, s valahogy megszerettetni vele. {Hisztérikusan nevető hangok a háttérben}

No, megyek túrórudit zabálni. 

2 megjegyzés:

  1. Jó olvasni, hogy finish-ben vagytok a házzal. Innen már csak előre megy a dolog. A tojásra azt mondják, kb. egyenértékű a hússal, úgyhogy klassz, ha a baba szereti.

    VálaszTörlés
  2. Igen, jó érzés, mi is bízunk benne. A kert meg majd szépen kiforrja magát. A tojásnak eléggé örülök a kalória, meg persze a fehérjebevitel szempontjából is.

    VálaszTörlés