2023. június 17., szombat

Szegény kicsi Kórász beteg,

húgyhólyag-gyulladása van, állítólag stressztől. Jó kérdés, min stresszelt ennyit mostanában, mert sok minden nem változott - talán annyi, hogy többet vagyunk kint, ő meg ugye bent egyedül. 

Lujza a (saját, múlt heti) oltása óta megtanulta a doktori néni, doktori bácsi szavakat, bőszen használja is (a családtagok felsorolásába néha becsúszik a doktori néni is, no sebaj). 

Most, hogy Kórász is beteg, pláne minden nap vagy 100x megy a “doktori néni” “Kórász” “ehhheeeeee” {utóbbi a sírás utánzása}, így magyarázza el Lujza, hogy a cica orvosnál volt, és sokat sírdogált utána. 

Tényleg elég rosszul volt szegény, altatni kellett, hogy tudjanak vért venni tőle, a vizsgálat alatt végig morgott, fújt, de itthon is, mikor magához tért. Egy idő után hagyta magát simogatni, de a lábáról a két kötést nem tudtuk leszedni, nem engedte, pedig zavarta. Mondtam Zebunak, hogy hagyjuk békén, majd leszedjük később, vagy ő megoldja magának - reggelre megoldotta magának. 

Lujzának elmagyaráztam, hogy Kórász most beteg, és most különösen kedvesnek kell lenni vele. Egész jól megértette, sőt, mint írtam fentebb, nagyon tud azonosulni Kórász vizsgálatokkal kapcsolatos ellenszenvével. 

3 hétig adni kell neki a gyógyszert, aztán hátha jobb lesz. Addig mi stresszelhetünk. Jó lenne, ha Kórász már nem tenné. 

5 megjegyzés:

  1. Remélem hamar meggyógyul! ❤️

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm mindkettőtöknek, simogatás formájában átadtam jókívánságaitokat Kórásznak.

    VálaszTörlés
  3. 3 hétig gyógyszerezni cicát? Sok szerencsét kívánok ehhez az általában igen nehéz feladathoz! Remélem nem kell nagyon harcolnotok vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Amúgy nem olyan vészes, mert szétszedhető kapszula, a port kell a kajájába keverni. Először mindig egy falatnyit kap a gyógyszerrel, ha azt megette, jöhet a többi kaja. Inkább azért sajnálom, mert eddig nap közben kapott nasit, de az most elmarad, hogy éhes legyen és megegye a gyógyszeres falatot. Kórász így is elég vékonka, félek, le fog fogyni.

      Törlés