2013. július 24., szerda

Úgy fest, hogy

egészen készen vagyunk a festés festés részével. Már "csak" takarítani, rendezkedni kell. 
     Pénteken már kezdtük a gletteléssel, még jó, hogy Zebu ennyire szorgalmas, mert így szombaton hárman (Zebu, Pierre és én) már bele tudtunk kezdeni a festésbe. Vasárnap családozós szünnapot tartottunk, persze este még egy kis glettelés befigyelt. 
     Hétfőn újból jött Pierre és hozta kis barátját is (kellene egy jó kis álnevet kitalálnom neki, legyen mondjuk Jakab, mert holnap Jakab névnap lesz és kellően őrült jellegzetes ahhoz, hogy megjegyezzem.) Zebulon anyuja főzött ránk, s mikor elhozták a csiripörit (a mi csirkénkből készítette!), akkor Pierre be is mutatta az új fiúját nekik. Szóval Jakab és Pierre szinte egész hétfőn nálunk segédkeztek, nagyon rendesen dolgoztak, Jakab továbbra is nagyon aranyos, és már sokat oldódott velünk szemben, a családi bemutatás is jól sikerült, bár Zebulonék anyuja olyan tündér, hogy nagyon bénának kell lenni, hogy valaki ne jöjjön ki vele. Meg amúgy is kb. öt percig voltak csak és főleg a fal színével voltak elfoglalva. 
     Kedden nővérem jött besegíteni az utolsó festési fázisba, és nagyon jó volt, hogy jött, mert így még aznap sikerült a kamrát és a folyosót is sárgásítani. 
     Ma már helyére pakoltuk a nappalit, az előszobát és a kamrát is, ilyenkor különösen jó, hogy ezer meg egy gyüngyő-büngyőnk van (amit el kellett előtte pakolni, most mindent leporolva visszapakolni), ja, és még futottunk egy kört a növényekkel is: zuhanyoztattuk, újrarendeztük, cserepeket cserélgettünk (hogy a nappaliban a szivárványos kaspók legyenek.) Ja, délután mentünk Pierre albérletébe, mi mást csinálni, mint festeni. Beázott, és a mi maradékunkból javította ki az előszobát és a fürdőt. :)
    Holnap ablakpucolás, függönymosás (kicsit már zavaró, hogy teljesen belátni). Jön nővérem újból, meg anyumék hoznak frankfurtit (Zebu kedvence), szóval ők sem maradnak ki a csibesárga csodából. :)

Ha meg valaki megkérdezi, merre voltunk nyaralni, csak annyit mondok, hogy a citrus ligetben...


2 megjegyzés:

  1. Most leltem csak ide, de jövök még olvasni (s hozzászólni is) :)
    - deFalla vagyok, ez a saint-moty egy másik (mostanában ritkán írt) blogra mutat -

    XD

    VálaszTörlés
  2. Gyere, gyere máskor is! :) Üdv itt.

    VálaszTörlés